Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ


Η «Γεώσφαιρα», μοναδική στον κόσμο, ένας ημισφαιρικός θόλος- οθόνη με διάμετρο 5μ. και εμβαδόν 40 περίπου τ.μ., προβάλλει τον περιστρεφόμενο πλανήτη από 225.000 εικόνες υψηλής ανάλυσης. Παρουσιάζει επίσης, σύντομα και περιεκτικά, τη γεωλογική εξέλιξη του πλανήτη από τη γέννησή του, πριν από 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια ως σήμερα. Η έκθεση σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.Εισαγωγή στην έκθεσηΗ έκθεση ξεκινάει με ένα συναρπαστικό πολυθέαμα που έχει τίτλο «0 Κόσμος μας Σήμερα». Είναι μια πρώτη γνωριμία του πλανήτη, με την ποικιλία των τοπίων του, της βλάστησης και του ζωικού πλούτου του και με την παρουσία του ανθρώπου σ’ όλο της το φάσμα.Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Κέντρου ΓΑΙΑ περιλαμβάνουν:

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης όλες τις ημέρες της εβδομάδας και ειδικότερα για:
Μαθητές Δ΄Ε΄& Στ΄Δημοτικού από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9 – 10 – 10.45 – 11.30 – 12.15 με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου ΓΑΙΑ για μαθητές Δημοτικού .
Μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού και προσχολικής ηλικίας από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9 – 10 – 10.45 – 11.30 – 12.15 με πρόγραμμα που θα έχει από πριν σχεδιασθεί από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και υλοποιείται από τους ίδιους.
Μαθητές Γυμνασίου από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9 – 10 – 10.45 – 11.30 – 12.15 με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου ΓΑΙΑ για μαθητές Γυμνασίου .

Μαθητές Λυκείου από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9 – 10 – 10.45 – 11.30 – 12.15 με ελεύθερη επίσκεψη και αποκλειστική ευθύνη των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Μετά τη 1 μ.μ. και έως τις 2.30 μ.μ. το Κέντρο ΓΑΙΑ δέχεται σχολικές ομάδες οποιαδήποτε βαθμίδας με ελεύθερη επίσκεψη και αποκλειστική ευθύνη των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Α.με.Α: Το Κέντρο ΓΑΙΑ δέχεται επισκέψεις ομάδων ατόμων με αναπηρίες. Στις περιπτώσεις αυτές απαιτείται προ-συνεννόηση του υπευθύνου των εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τους υπευθύνους της επίσκεψης ώστε να οργανωθεί η εκπαιδευτική επίσκεψη με τον αποδοτικότερο για τα ΑμεΑ τρόπο.


Το εκπαιδευτικό τμήμα του Κέντρου ΓΑΙΑ ακολουθεί τον ιδρυτικό σκοπό και τους στόχους του Κέντρου ΓΑΙΑ, δηλαδή την διάδοση της γνώσης γύρω από τα θέματα του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Σύμφωνα δε με την εκπαιδευτική πολιτική του Μουσείου, προσφέρει τις υπηρεσίες του στις εξής ομάδες:
Μαθητές όλων των βαθμίδων
Εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης
Φοιτητές ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ΚΕΚ, ΙΕΚ κ.α.
Ενήλικες σε ατομικές ή ομαδικές επισκέψεις
Προσωπικό άλλων φορέωνΕπικοινωνία με το Κέντρο ΓΑΙΑ
Για κάθε πληροφορία σχετική με εκπαιδευτικές επισκέψεις ή άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες μπορείτε να τηλεφωνείτε στο Εκπαιδευτικό Τμήμα του Κέντρου ΓΑΙΑ, τηλ.: 210 8015870 (εσωτερικό 528) και τηλ./ φαξ 210 8019784 καθημερινά 9-2μ.μ. εκτός Σαββάτου και Κυριακής.