Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων



Στις 10 Μαρτίου η ΣΤ΄ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών μαζί με τις Στ΄ τάξεις του 1ου και 2ου Δημοτικού σχολείου Ψαχνών επισκεφτήκαμε τη Βουλή των Ελλήνων, το Σύνταγμα και τις στήλες του Ολυμπίου Διός. Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για όλα τα παιδιά. τα οποία έμειναν ενθουσιασμένα.


Με τη φροντίδα ειδικού προσωπικού του Ιδρύματος, τα σχολεία που επισκέπτονται τη Βουλή παρακολουθούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει ξενάγηση στις κατά καιρούς παρουσιαζόμενες εκθέσεις, επίσκεψη στην αίθουσα της ολομέλειας και ενημέρωση σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για την ιστορία του κτιρίου της Βουλής και τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Επίσης, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος, οργανώνονται ειδικά προγράμματα φιλοξενίας μαθητών από απομακρυσμένα γυμνάσια. Οι φιλοξενούμενοι μαθητές επισκέπτονται τις εκθέσεις της Βουλής, ενημερώνονται για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, ξεναγούνται σε αρχαιολογικούς χώρους και παρακολουθούν πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Κάθε χρόνο επιλέγεται από το Ίδρυμα μια απομακρυσμένη περιοχή ή ένας ειδικός τύπος σχολείων που συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα.