Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια»


Την Τρίτη 23 Μαρτίου οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καστέλλας παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια». Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε στο πλαίσιο της εβδομάδας οδικής ασφάλειας που είχε προκηρύξει το Ι.Ο.Α.Σ. «Πάνος Μυλωνάς», αλλά και με την ευκαιρία λειτουργίας φαναριών στο Σχολείο.


Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στους μαθητές από ειδικούς εκπαιδευτές, οι οποίοι άπλωσαν στο δάπεδο της αίθουσας μια ταπετσαρία ενός δρόμου, με τις διαβάσεις και τα φανάρια. Ένα τηλεκατευθυνόμενο έπαιξε το ρόλο του οχήματος.

Σε κάποιο σημείο ενός πεζοδρομίου είχαν τοποθετηθεί καπελάκια που τα παιδιά έπρεπε να πάρουν, ακολουθώντας όμως τους κανόνες οδικής ασφάλειας που τους είχε παρουσιάσει ο εκπαιδευτής. Όποιος παρέβαινε τους κανόνες, γυρνούσε πίσω για να επαναλάβει τη διαδρομή, αφού προηγουμένως οι συμμαθητές του επισήμαναν την παράβαση.







Στη συνέχεια η κα Μυλωνά τους μίλησε για τους κανόνες που πρέπει να τηρούν προκειμένου να έχουν ασφαλείς περιπάτους με τα ποδήλατά τους. Για το λόγο αυτό μοιράστηκαν στους μαθητές ειδικά γιλέκα.Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με το πρόγραμμα