Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010 σύσσωμο το 25ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας-Κωστής Στεφανόπουλος ξεναγήθηκε επί δίωρο στο υπερσύγχρονο διαλογητήριο ανακυκλώσιμων υλικών της εταιρείας Σιακανδάρης, που βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Σχηματαρίου.

Στο ξεκίνημα της επίσκεψης έγινε ενημέρωση των μαθητών από τους υπευθύνους της εταιρείας για το ζήτημα της συγκέντρωσης και διαλογής των ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς και τη μέγιστη συμβολή του γεγονότος στο αγωνιώδες ζήτημα του σεβασμού και της σωτηρίας του καταρρακωμένου μας πλανήτη. Επίσης, τονίστηκε το γεγονός της πρωτοκαθεδρίας της Χαλκίδας στο ζήτημα της συλλογής τέτοιων υλικών, καταλαμβάνοντας το 2008 την πρώτη θέση πανελληνίως, αλλά και τον καθοριστικό ρόλο των Σχολείων και προπαντός των νέων ανθρώπων στην επιτυχία ετούτου του ελπιδοφόρου εγχειρήματος.
Στη συνέχεια, οι μαθητές με τους συνοδούς δασκάλους τους και μέλη του προσωπικού του ΚΔΑΥ περιηγήθηκαν στους χώρους των διαλογητηρίων, καθώς και τους τόπους αποθήκευσης των διαχωρισθέντων υλικών: πλαστικά, αλουμίνιο, γυαλί, ελαστικά αυτοκινήτων, λάμπες φωτισμού, προϊόντα ξύλου και σιδήρου.
Η συνάντηση έγινε σε απολύτως ζεστό και φιλόξενο κλίμα, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις και πλούσιο προβληματισμό στους μαθητές του Σχολείου μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: