Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Η πρώτη γνωριμία

Στο1ο Δημοτικό σχολείο Σχηματαρίου με Υπεύθυνη προγράμματος την εκπαιδευτικό Σάκκα Αικατερίνη η Β τάξη ανάπτυξε το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα : Γνωρίζω καλύτερα τον εαυτό μου. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος αναπτύχθηκε η παρακάτω δραστηριότητα με τίτλο: «Η πρώτη γνωριμία».
Για να γνωριστούν καλύτερα οι μαθητές-ριες, τους οδηγήσαμε στο προαύλιο του σχολείου και τους ζητήσαμε να μπουν τυχαία στους πέντε κύκλους που σχεδιάσαμε, μετά το σύνθημά μας. Διευκρινίσαμε πως ο κάθε κύκλος είναι για τέσσερα παιδιά μόνο. Στη συνέχεια κλήθηκαν να αποφασίσουν ποιο όνομα (πουλιών) θα έχει η ομάδα τους. Έπειτα, ένας-ένας πηγαίνοντας μπροστά από τις «φωλιές» παρουσίαζε τον εαυτό του. Συγκεκριμένα, έλεγε το όνομά του, αν έχει αδέρφια, τι επάγγελμα ασκούν οι γονείς του, ποιο επάγγελμα θα ήθελε ο ίδιος να ακολουθήσει, πώς περνά τον ελεύθερο χρόνο του.

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ενδιαφέρον στη δραστηριότητα και φάνηκε να τους αρέσει που μιλάνε για τον εαυτό τους. Συμφωνήσαμε να μη γελάμε ούτε να σχολιάζουμε όταν κάποιος μιλά αλλά να τον σεβόμαστε και να μην τον διακόπτουμε. Αποφασίσαμε ότι σε ένα τέτοιο περιβάλλον θέλουμε να εξελίσσονται οι δραστηριότητες του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: