Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ


Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΔΙΑΤΡΕΦΟΜΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΩ ΣΩΣΤΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ» η ομάδα του 8ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Ζιώγα Μαρία ανέπτυξε τη δραστηριότητα με τίτλο :ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ







Το πρωινό μου


Τα παιδιά έφαγαν στο σχολείο το πρωινό που συνήθως τρώνε στο σπίτι τους.Τα παιδιά συνειδητοποίησαν πως δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για ένα καλό πρωινό, ακόμα κι αν κοιμηθούν λίγο παραπάνω το πρωί.
Όταν ξυπνάς, το σώμα σου έχει μείνει χωρίς φαγητό περίπου 8 ώρες.
Γι αυτό χρειαζόμαστε το πρωινό, για να μας κρατάει δυνατούς.
Μην αφήνετε το πρωινό να χαθεί στην ημέρα.



Δώστε στο σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται, αλλά και τα θρεπτικά συστατικά για να ξεκινήσετε την ημέρα σας, προκειμένου να έχετε άριστη ανάπτυξη, την καλύτερη απόδοση στο σχολείο και στις αθλητικές σας δραστηριότητες.
Το σωστό πρωινό περιλαμβάνει φρέσκο φρούτο η χυμό φρούτων, δημητριακά, γάλα η γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά και ένα αβγό 4 έως 5 φορές την εβδομάδα.




Το δεκατιανό (πρόχειρο γεύμα)
Συνήθως στο δεύτερο διάλειμμα νιώθουμε πεινασμένοι αλλά δεν είμαστε σπίτι, τι κάνουμε;

Τα ενδιάμεσα γεύματά μας μπορεί να είναι γρήγορα εύκολα αλλά και θρεπτικά. Μπορούμε να φάμε κάτι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως ένα φρούτο, μια σαλάτα ή ένα γιαούρτι.








Πρέπει να αποφεύγουμε τα γαριδάκια, τα γλυκά, τα αλλαντικά και τα αναψυκτικά.


Πρέπει να προσπαθούμε να φανούμε δυνατοί και να αντισταθούμε στους πειρασμούς, ώστε να αποκτήσουμε σωστές συνήθειες διατροφής.




Δεν υπάρχουν σχόλια: