Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Ένας αρχιτέκτονας /ερευνητής στην τάξη...Σήμερα, Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011, το απόγευμα ήρθε στην τάξη μας ο κ. Κωνσταντίνος Δημητούλης, αρχιτέκτονας που εργάζεται στο Δήμο Χαλκιδέων. Μας έδειξε εικόνες με το βιντεοπροβολέα και μας έδωσε πληροφορίες για την ιστορία και την αρχιτεκτονική του κτηρίου της Αρέθουσας. Επίσης μας παρουσίασε τη δική του πρόταση για την μελλοντική αξιοποίηση του χώρου.


Μετά την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις των μαθητών προς τον κ. Δημητούλη. Οι ερωτήσεις είχαν σχέση με την Αρέθουσα, με το επάγγελμα του αρχιτέκτονα και με τις ερευνητικές εργασίες του. Να ένα μικρό δείγμα από τη μικρή μας «συνέντευξη»: (Το κείμενο δεν είναι απομαγνητοφωνημένο. Γράφτηκε σύμφωνα με όσα θυμόμασταν. Ελπίζουμε να μην έχουμε κάνει κάποιο λάθος.)

"Πώς καταφέρατε να συγκεντρώσετε τόσες πληροφορίες για την Αρέθουσα μέσα σε μερικές ημέρες;

Έχω ένα μεγάλο αρχείο από εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία και έχω σημειώσει στον υπολογιστή μου τις πληροφορίες που βρίσκω σ’ αυτά.

Σας αρέσει η δουλειά του αρχιτέκτονα;

Ναι, από μικρό παιδί μού άρεσε αυτή η δουλειά. Σας συμβουλεύω και εσάς να κάνετε στη ζωή σας αυτό που σας αρέσει. Τότε θα είστε πραγματικά ευχαριστημένοι από τη δουλειά σας.

Γιατί αποφασίσατε να γράψετε ένα βιβλίο για τον Ποθητό Καμάρα*; Διάλεξα τον Ποθητό Καμάρα επειδή υπήρχαν πολλές αναφορές σ’ αυτόν αλλά δεν είχε γραφτεί ένα βιβλίο που να παρουσιάζει τη δουλειά του."

* Αρχιτέκτονας (1861-1935) που σχεδίασε πολλά κτήρια στη Χαλκίδα και γενικότερα στην Εύβοια.


ΠΗΓΗ: ΤΟΔΕΚΑΤΟΚΑΛΟ Το διαδικτυακό περιοδικό του 10ου Δημ. Σχολείου Χαλκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: