Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

« Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΦΥΤΕΥΕ ΔΕΝΤΡΑ »

Στα πλαίσια των πιλοτικών προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ευβοίας «Εμένα με νοιάζει» και «Οικοβιβλιοθήκη», 60 μαθητές των περιβαλλοντικών ομάδων (Ε’ τάξη) των Δημοτικών Σχολείων 9ου,15ου και 21ου Χαλκίδας
έλαβαν μέρος σε βιωματικές δραστηριότητες, την Πέμπτη 2 Απριλίου(Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου), με το συντονισμό της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θάλειας Καλαμπαλίκη και τη συνεργασία των εκπαιδευτικών Μαρίας Τασοπούλου, Δήμητρας Κωστοπούλου και Ανθής Βλασσά.

Συγκεκριμένα οι μαθητές , χωρισμένοι σε μικρές ομάδες, συμμετείχαν σε συμβολική δεντροφύτευση και σχετική ενημέρωση για τις ανάγκες ανάπτυξης των φυτών, που έγινε στο λόφο Μπαταργιά ,με την υποστήριξη των γεωπόνων και υπαλλήλων του Δήμου Χαλκιδέων Γ. Κρινή, Δ. Τοραμάν, Τ. Δούκα και Β. Μπαρσάκη.

Στη συνέχεια στο 15ο Δ. Σχ. Χαλκίδας ανέπτυξαν προβληματισμούς και αντάλλαξαν απόψεις με την ευκαιρία της αφήγησης της οικολογικής ιστορίας του J. Giono « Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα».





Στόχος των δραστηριοτήτων αυτών ήταν η επικοινωνία των μικρών μαθητών και η επαφή με τη φύση απαραίτητα στοιχεία για την περιβαλλοντική τους ευαισθητοποίηση.