Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού επισκέφθηκε το Θέατρο ΗΒΗ




Στις 27-1-2009 το 2ο Δημ. Σχολείο Βασιλικού στο Θέατρο ΗΒΗ παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση του Ε Τριβιζά « Η Κούλα η καστικούλα και το κλεμμένο τραγούδι» Στο έργο αυτό ο Ε. Τριβιζάς καταπιάνεται με το έντονο πρόβλημα της εποχής μας , της κλοπής της πνευματικής ιδιοκτησίας.










Μέσα από μια ελληνική ιστορία (Βουκολικό κωμειδύλλιο) που γίνεται παγκόσμια, ψυχαγωγούνται παιδιά, νέοι και ενήλικες.




Ιστορία ευφάνταστη και αστεία που δίνεται σε μια παράσταση παραμυθένια και σύγχρονη με ηθοποιούς νέους και ταλαντούχους, ιδιαίτερα απολαυστικούς, όταν ερμηνεύουν και χορεύουν το διάσημο τραγούδι της κατσικούλας σε ρυθμούς ηπειρώτικους, καλαματιανούς, ροκ, χιπ-χοπ, ταγκό, φλαμέγκο, οριεντάλ, κινέζικους, κάνοντας φινάλε στη …Γιουροβίζιον.






Μέσα από αυτή την παράσταση ο Ε. Τριβιζάς με τον καλύτερο παιδαγωγικό τρόπο μυεί τα παιδιά -θεατές να μάθουν να αναγνωρίζουν και να σέβονται στο σχολείο, το πανεπιστήμιο, στην επαγγελματική τους καριέρα αργότερα, την πνευματική ιδιοκτησία των συνανθρώπων τους.


Παρακολουθώντας αυτήν την παράσταση οι μικροί θεατές μαγεμένοι και σαφώς ικανοποιημένοι εξέφραζαν τον ενθουσιασμό τους και τα συναισθήματά τους με το αυθόρμητο γέλιο τους
Το έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Η Κούλα, η κατσικούλα και το κλεμμένο τραγούδι» παρουσιάζει από τις 2 Νοεμβρίου 2008 και για όλη τη χειμερινή σεζόν η Θεατρική Ομάδα Σκαραβαίοι , στο Θέατρο Ήβη.

Το έργο στοχεύει να αφυπνίσει τα παιδιά και τους νέους σχετικά με την έννοια και την αξία της πνευματικής ιδιοκτησίας.
Σκηνοθεσία : Κώστας Ν. Φαρμασώνης
Σκηνικά : Λέα Κούση
Κοστούμια : Τζωρτζίνα Κωστοπούλου
Μουσική : Γιάννης Ψειμάδας
Χορογραφία : Έφη Καρακώστα
Παίζουν: Δημήτρης Αντωνιάδης, Κώστας Αυλωνίτης, Σωτήρης Δούβρης, Μαρία Δρακοπούλου, Νίκη Λειβαδάρη, Δημήτρης Λύρας, Χριστίνα Πλατανιώτη, Νικόλας Φραγκιουδάκης, Αντώνης Χαντζής
Ζωντανή Εκτέλεση Μουσικής: Χρήστος Σύγγελος Θέατρο Ήβη: Σαρρή 27 ,Ψυρρή, τηλ. 210 3215127- 210 3216382
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή και καθημερινές για τα σχολεία στις 11.15
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ, 7 ευρώ για τα σχολεία